Вісник Хустщини

Закарпатська область,
м.Хуст
Сьогодні:
Вівторок, 19 Березня
icon clock05.04.2022
icon eye159
Новини

Волонтерський проєкт: “Театр як терапія”

Вже майже місяць в Закарпатському обласному театрі драми та комедії триває волонтерський проєкт під назвою «ТЕАТР як ТЕРАПІЯ». Він був створений невдовзі після початку війни для вимушено переселених українців, що переїхали на проживання до Хустської громади.


«Метою створення цього проєкту було морально підтримати, психологічно перезавантажити та наповнити позитивними емоціями наших співгромадян, які опинилися у важкій ситуації, продиктованій жахіттями війни», – зазначає модератора проєкту – режисерка театру Олеся Чепелюк.


Щодня відбуваються різноманітні заняття як для діток, так і для дорослих. А саме: арт-терапія, де дітки створюють різноманітні малюнки та вироби з художнього мистецтва (художники театру: Андрій Тодерюк, Оксана Дорошенко, Зінаїда Росоха, Каріна Климик); танці-фінтес для мам і дітей (балетмейстери театру: Валерій Кіш, Анастасія Галас); йога для розслаблення і відволікання від тривожних думок (інструктор – акторка театру Валерія Вайнраух); шахи (запрошений викладач Юрій Мороз); вокал (викладачка Євгенія Сіопко); акторська майстерність для дітей (помічниця режисера Аліса Смерека).


Відрадно, що театр згуртував у себе столичних режисерів та акторів, які проводять театральні студії з акторської майстерності для дорослих, а також допомагають волонтерськими заняттями з дітками-переселенцями (режисерка Валерія Федотова та акторка Любов Кравченко).

Окрім того, театр зіграв для гостей нашого міста кілька благодійних показів казки «Комета над лісом».
Богдана КЛЕКНЕР.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.