Вісник Хустщини

Закарпатська область,
м.Хуст
Сьогодні:
Вівторок, 19 Березня
icon clock07.01.2022
icon eye368
Новини Цікаве

Відроджують традиції: як хустські школярі вітають містян із Різдвяними святами

Доброю традицією для учнів Хустської ЗОШ I-II ст. з угорською мовою навчання уже кілька років тому стало спільне колядування на Різдвяні свята. Талановиті школярі разом зі своїми творчими наставницями Тетяною Тотх та Олесею Лукачек організовують бетлегеми та усі разом у різдвяних колядках із театралізованими інсценівками прославляють новонародженого Ісуса.


“Зі шкільною групою колядуємо третій рік поспіль. Разом із дітьми відроджуємо народні традиції, адже співаємо давні колядки. Відрадно, що учням це подобається, їм цікаво. Цьогоріч у бетлегемі – 12 школярів. Кожен має свою роль у святковому дійстві”, – розповідає вчителька Тетяна Тотх.


У перші дні католицького Різдва юні колядники зі співом під музичний супровід несуть різдвяну радість у різні заклади та установи нашого міста. За традицією, обов`язково щороку відвідують вихованців навчально-реабілітаційного центру, щоб створити для малечі справжнє свято.


Натомість хустяни дякують школярам за чудовий спів, за святковий настрій, за те, що юні мешканці міста над Тисою зберігають та продовжують давні традиції величати Господа у Різдвяний період.
Богдана КЛЕКНЕР.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.