Вісник Хустщини

Закарпатська область,
м.Хуст
Сьогодні:
Вівторок, 19 Березня
icon clock25.05.2022
icon eye1195
Новини Цікаве

Україна-Франція: для добрих сердець відстань – не перешкода

1700 км – на велосипеді. Саме таку відстань від французького міста Каттеном до нашого Хуста за тиждень подолав 36-річний француз Ремі Перес, щоб підтримати Україну. Молодий чоловік – спортивний амбасадор асоціації “SolidarCatt’ Ukraine – Échanges Lorraine Ukraine” (ELU), яка займається збором гуманітарної допомоги для України у Франції.

Щоб привернути увагу до збору коштів та залучити ще більше земляків-французів до цієї місії, Ремі погодився здійснити таку непросту велоподорож. Їхав тим самим маршрутом, що й гуманітарні конвої з “SolidarCatt” до Хуста. У місті над Тисою його зустріли представники благодійного фонду “Емаус Україна” Ален Бабель та Вікторія Алексович.


“Ранок 24 лютого чітко розмежував наше життя на «до» і «після». З перших днів війни ми створили БФ “Емаус Україна” і почали налагоджувати зв’язки з різними асоціаціями щодо гуманітарної підтримки. Асоціація “SolidarCatt’ Ukraine – ÉchangesLorraineUkraine” (ELU) є партнером нашого фонду та підтримує українців у цій жорстокій війні їжею, ліками, гігієнічними засобами та засобами догляду за дітьми. Наш БФ оплачує транспортування, а волонтерський штаб розподіляє допомогу у різні регіони країни, де її найбільше потребують. Ми комунікуємо з багатьма французькими асоціаціями, люди роблять пожертви, підтримують нас, розуміють, яке зло спіткало нашу країну, і об’єднуються, щоб допомогти. Так, від початку війни через асоціації ми завезли 25 вантажівок гуманітарної допомоги для потребуючих. Це надзвичайно важлива підтримка, адже війна триває, і допомоги потребує багато людей”, – розповідає власниця БФ “Емаус Україна” Вікторія Алексович.


За словами Ремі Переса, про асоціацію “SolidarCatt”, яка допомагає Україні, він дізнався від свого друга. Долучився до волонтерської роботи. Згодом сам розпочав збір коштів у спортивному магазині, де працює. Це відома у всьому світі мережа “Decathlon”. Не вагаючись, погодився і на пропозицію зробити акцію велоподорожі до України з метою привернення уваги, адже в захопленні від стійкості українського народу, її захисників, волонтерів, які також наближають українську перемогу на своєму фронті.


“У ці надважкі часи для вашої країни українці демонструють усьому світу, що таке справжня хоробрість та згуртованість. Французький народ підтримує Україну і щиро бажає, щоб ця війна якнайшвидше закінчилася. Французи багато говорять про Україну, про її мужніх людей, хочуть допомогти, та не завжди знають, яким чином це можна зробити. Тому дуже важливо висвітлювати подібні речі, зокрема про співпрацю з асоціаціями”, – поділився французький волонтер.

Протягом велоподорожі асоціацією “Echanges Lorraine Ukraine” було відкрито спеціальну онлайн-копійку для фінансування наступних постачань гуманітарної допомоги. А також усі бажаючі могли спостерігати за пригодами Ремі, який час від часу виходив у прямі ефіри й розповідав про свою подорож.


Цей вчинок Ремі Переса доводить, що для добрих справ та сердець далекі відстані не є перешкодою.

Щира вдячність асоціації “SolidarCatt’ Ukraine – Échanges Lorraine Ukraine” за підтримку українського народу, а Ремі – за власний приклад небайдужості та єднання у цей складний час.


Богдана КЛЕКНЕР.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.