Вісник Хустщини

Закарпатська область,
м.Хуст
Сьогодні:
Вівторок, 19 Березня
icon clock20.09.2021
icon eye198
Новини Цікаве

У Хусті відновлюють вечори відпочинку

Чудового недільного вечора у центральному міському парку звучали шедеври легенд світового року, неперевершена класична музика та поп-хіти у виконанні естрадно-духового оркестру Закарпатської обласної філармонії.

Концерт живої музики під відкритим небом став для хустян та гостей міста над Тисою справжнім подарунком. З першими акордами мелодій імпровізовану сцену-майданчик заполонили меломани. Насолоджуючись чудовими композиціями на будь-який смак та прекрасним відпочинком, публіка підтанцьовувала, а старше покоління мимоволі полинуло спогадами в юність, адже саме тут, у парку, у 70-80 рр. також збиралася молодь і танцювала під запальні виступи відомих хустських гуртів “Бокораш”,“Ехо Карпат”, “Метроном”.


Традицію так званих вечорів відпочинку у місті над Тисою вирішило відновити управління культури, молоді та спорту Хустської міської ради. Як виникла ідея та чи матиме вона продовження розповів начальник управління Віталій Русин.


“Нещодавно, а саме у липні, я був призначений на посаду начальника управління культури, молоді та спорту Хустської міської ради. До цього ж безпосередньо співпрацював із управлінням, адже активно займався організацією різних спортивних заходів у Хусті. Я був серед тих, хто критикував роботу управління, і, як бачите, так склалися обставини, що відтепер маю можливість перейти з позиції критика у позицію практика. Щодо проведення цього заходу, то виникла ідея без будь-яких нагод і приурочень, а маючи прекрасний парк, який, без перебільшення, є одним із улюблених місць для відпочинку хустян, насолоджуючись останніми акордами літа, створити для містян свято з метою формування культури. Адже і музика буває різною. Ця, що сьогодні звучала, – для душі і серця. Дуже хочеться, щоб захід став початком формування хорошої традиції, яка так потрібна нашій громаді. Радий, що концерт пройшов успішно, а глядачі отримали справжнє задоволення, зарядилися позитивними емоціями, яких, на жаль, у круговерті буднів нам так не вистачає. Будемо й надалі працювати, щоб подібні заходи стали традиційними”, – прокоментував Віталій Русин.


Приємно здивований вдячною хустською публікою, яка кілька разів запрошувала музикантів “на біс” та щедро обдаровувала оплесками, і художній керівник естрадно-духового оркестру Закарпатської обласної філармонії, народний артист України Володимир Співак.

“Створити свято для містян – це чудова ідея, тому ми з радістю прийняли запрошення завітати з концертом у славне місто Хуст. Наш репертуар – на всі смаки: колектив виконує як фольклорну, так і класичну музику, граємо поп, рок, тобто виконуємо всі напрямки музичного мистецтва. З радістю завітаємо знову, щоб порадувати хустян своєю творчістю”, – розповів пан Володимир.


І справді, хустяни та гості міста отримали неабияке задоволення від чудового концерту, а деякі навіть з ностальгією згадали роки юності.
“Будучи студенткою Хустського медучилища, я часто з подругами відвідувала парк. Тут грала жива музика, і сьогоднішня подія ніби повернула у прекрасну юність, у час безтурботної молодості. Жива музика – її ж ні з чим не порівняти! Щиро дякуємо організаторам за чудове дозвілля”, – поділилася враженнями хустянка Ольга Маркуш.


Ще довго у парку було чути відгомін свята: не вщухали дитячі забави, а дорослі ділитися приємними враженнями про концерт. Тож нехай ця подія стане доброю оновленою традицією літнього відпочинку для містян та гостей нашого Хуста.


Богдана КЛЕКНЕР.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.