Вісник Хустщини

Закарпатська область,
м.Хуст
Сьогодні:
Вівторок, 19 Березня
icon clock25.09.2021
icon eye1240
Новини Спорт

У Хусті відбувся чемпіонат області з пінг-понгу

Сьогодні, 25 вересня, у Хусті відбулися унікальні змагання – третій в Україні чемпіонат області з пінг-понгу. Перший чемпіонат відбувся у Чернігові, другий – у Дніпрі.

На цей раз гравців із різних куточків Закарпаття – Перечина, Ужгорода, Мукачева, Тячева, Рахова, Виноградова, Іршави, Солотвина – приймало місто над Тисою.


Головний організатор змагань – голова Хустського клубу “Тиса” з настільного тенісу, капітан команди “Мараморош” Іван Майор.

“Це не просто змагання з настільного тенісу, а з пінг-понгу. Різниця в тому, що для настільного тенісу використовують ракетки з гумовим покриттям, а у пінг-понгу – з наждаковим.

Особисто для мене настільний теніс, пінг-понг – це гра для тіла і душі. Адже нею займатися легко і, безумовно, корисно для самих гравців. За популярністю вона є другою спортивною грою в світі, що входить у реєстр олімпійських видів спорту. Пінг-понг ще навіть називають нескінченним видом спорту, адже в нього можна грати протягом усього життя. Він легкий у засвоєнні, та, що не менш важливо, нетравматичний у порівнянні з іншими.

Прагну популяризувати пінг-понг у нашому краї, зокрема серед молодого покоління. Запрошую забути хоча б на 2-3 години свої “гаджети” і прийти на тренування. Ми готові підказати, допомогти усім бажаючим”, – розповів для редакції газети “Вісник Хустщини” Іван Майор.

Варто зауважити, що команда “Мараморош”, яку очолює Іван Іванович, цьогоріч посіла почесне друге місце на чемпіонаті України Західної регіональної ліги.


Відкрив змагання вітальним словом головний суддя чемпіонату Олександр Магочі з Виноградова, який, до слова, також є великим шанувальником настільного тенісу, захоплюється ним ось уже 40 років.

Своїми враженням радо поділився і Андрій Разумовський, секретар Федерації настільного тенісу м.Ужгород.


“Приїхав на запрошення Івана Майора з нагоди ювілею. Граю у теніс давно. Вважаю, що це відмінний спосіб для підтримки фізичної форми. Радо тренуємо дітей, запрошуємо молодь займатися настільним тенісом. Тішуся, що у краї проводиться подібний захід, адже саме під час змагань можна набути певний досвід, і є люди, які готові пропагувати й популяризувати цей вид спорту”, – поділився пан Андрій.


Хто ж переміг у чемпіонаті області читайте наступного тижня в газеті “Вісник Хустщини”.

Богдана КЛЕКНЕР.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.