Вісник Хустщини

Закарпатська область,
м.Хуст
Сьогодні:
Вівторок, 19 Березня
icon clock10.05.2022
icon eye387
Новини Цікаве

Мистецький марафон на підтримку воїнів ЗСУ

У Хусті стартував благодійний мистецький марафон. У міській картинній галереї відкрилася виставка-продаж картин художників народного творчого об`єднання “Митець Верховини”. Автори виставили на продаж майже пів сотні робіт. Усі отримані кошти спрямують на підтримку наших воїнів.

“У країні триває війна, і кожен намагається зробити свій внесок у Перемогу. Хтось тримає оборону на передовій, інші забезпечують їм надійний тил. Творчі люди також об`єдналися. Боротьба з агресором породила чимало патріотичних пісень, різних мистецьких проєктів. Художники Хуста також не сидять, склавши руки, а долучаються своїм мистецтвом для того, щоб допомогти нашим воїнам, щоб разом наблизити Перемогу”, – розповів директор картинної галереї Орест Цюпко.


Митці відразу відгукнулися на ініціативу й запропонували свої полотна за демократичними цінами, щоб кожен бажаючий міг придбати картину і зробити свій внесок на підтримку наших воїнів.

“Тільки разом, працюючи на різних фронтах – армійському, економічному, культурному, інформаційному – ми зможемо побороти ворога. Наша нація – сильна й згуртована, і кожен працює на своєму місці. Запрошуємо всіх долучитися до виставки й підтримати наших мужніх воїнів”, – звернувся до присутніх голова “Митця Верховини” Валерій Дьордяк.

Першим покупцем на виставці-продажі став гість із файного міста Тернопіль Василь Чубак, який із задоволенням придбав картину велятинського художника Івана Дем`яна.

“Ми з радістю підтримали цей проєкт. Так сталося, що саме сьогодні познайомилися з чудовим митцем Іваном Дем`яном. Його роботи дуже гарні, особливо неймовірні пейзажі. А головне – це можливість підтримати наших захисників. Ми віримо в Перемогу, віримо в ЗСУ”, – поділився пан Василь.


За словами директора картинної галереї Ореста Цюпка, виставка буде постійно оновлюватися і триватиме до Перемоги.

Богдана КЛЕКНЕР.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.