Вісник Хустщини

Закарпатська область,
м.Хуст
Сьогодні:
Вівторок, 19 Березня
icon clock20.01.2022
icon eye788
Новини Цікаве

Хустські “моржі” організували водохресні купання

19 січня християни відзначили велике свято – Хрещення Господнє (Водохреща) – третє і завершальне свято різдвяного циклу. У храмах відбулися святкові літургії та освячення води.

Також цього особливого дня у місті над Тисою уже кілька років поспіль ГО “Клуб моржів” організовує традиційні водохресні купання. Усі бажаючі збираються на міському пляжі р.Ріка біля транспортного мосту.

Передує зануренню у крижану купіль освячення води, яке, на запрошення організаторів, проводить монашество Свято-Миколаївського чоловічого монастиря.


Безпеку містян під час водохресних купань пильнують рятувальники. А зігрітися після крижаної купелі можна запашним чаєм та глінтвейном, якими пригощають усіх бажаючих.

Хтось занурювався у крижану воду вперше, а для когось це вже не просто традиція, а стиль життя. Зокрема з таких купань свій ранок щодня розпочинають хустські “моржі”. Спочатку – стадіон, пробіжка, зарядка, опісля – купання на р.Ріка. Кажуть, що це заряджає на цілий день, додає сил та бадьорості.


“Клуб моржів” почав збиратися з 2009 року. З 2011-го сформувався так званий “кістяк” клубу, постійними учасниками якого були Карпенко Володимир, Бордей Олександр, Бурч Василь, Малета Володимир, Боїшко Василь, Мандрик Михайло, Агости Ростислав та Василь, Роман Роман, Микола Волощук, Рішко Йосип та інші. З 2015 року створена громадська організація “Клуб моржів”, головою якої став Карпенко Володимир.

Поступово почали приєднуватися нові поціновувачі та прихильники здорового способу життя, адже клуб пропагує пробіжки, зарядки та занурення у воді (у зимовий період також) на ріці Ріка. За цей час долучилося чимало цікавих людей, які активно ведуть здоровий спосіб життя. Це – Козир Андрій, який привніс ще більше шарму в клуб, адже продемонстрував, що члени “Клубу моржів” можуть не тільки загартовуватися, а ще й бігати півмарафони та марафони, “крутити” велосипед тощо. Це також Дан Богдан, Тудовші Михайло, Фірцак Володимир, Вакаров Іван та інші”, – розповів один із учасників ГО “Клуб моржів” Сергій Чіжмарь.

Детальніше про хустський “Клуб моржів” читайте вже наступного тижня у газеті “Вісник Хустщини”.

Богдана КЛЕКНЕР, фото Ернеста ДРАБА.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.