Вісник Хустщини

Закарпатська область,
м.Хуст
Сьогодні:
Вівторок, 19 Березня
icon clock16.10.2021
icon eye625
Новини Цікаве

Експресивно та барвисто: у Хусті відкрилася виставка відомого івано-франківського художника Володимира Сандюка

Днями у Хустській міській картинній галереї відбулося відкриття персональної виставки відомого митця з Івано-Франківська, заслуженого художника України, викладача Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника Володимира Сандюка.


На експозиції представлено 36 робіт. Переважно це пейзажі – гірські краєвиди Закарпаття й Прикарпаття, розбавлені народною сакральною архітектурою, зокрема дерев`яними церквами, соборами, що мають історичну цінність.

Відкрив виставку, представивши талановитого гостя, директор Хустської картинної галереї Орест Цюпко.

“Неймовірно радий вітати в нашій картинній галереї Володимира Сандюка. Це людина, яка має власний впізнаваний стиль. Його полотна – живі, у них відчувається настрій, простежується чудове поєднання композиції й колористики, я б навіть сказав – унікальний, чаруючий динамізм, що нікого не залишає байдужим. Відразу відчувається, що митець багато працює на пленерах” – резюмував пан Орест.

І дійсно, попри викладацьку діяльність Володимир Сандюк чимало часу проводить на пленерах. Каже, що особливо до душі йому припав наш мальовничий край. Надихає. З теплом відгукується і про хустян.

“Завжди з радістю приїжджаю до Хуста, адже тут неймовірне творче товариство, талановиті люди, класні художники. Вперше до міста над Тисою завітав десь років 15 тому на запрошення Олександра Певсе. Разом із франківськими художниками, з колегами з Інституту мистецтв Прикарпатського національного Університету ім.Василя Стефаника, неодноразово організовували групові виставки.
Люблю цей край. Тут прекрасні краєвиди, відмінні від наших: у них більше тепла в кольорах. Дуже цікаві силуети архітектури, гір. Відрадно, що по селах збереглися старі церкви, хати. Неймовірна Замкова гора, мальовничі ріки – це все надихає”, – розповідає пан Володимир.

Привітати художника з відкриттям персональної виставки завітали митці-колеги. Деякі з них приїхали на творчий захід із пленеру, що цими днями проходить у с.Велятино.

“Те, що він творить, направду гідне подиву. Володимир щоразу на полотнах відображає свій багатий внутрішній світ, заново відкривається цікавими композиціями, співставленням кольорів, буянням природи”, – ділиться враженнями франківський митець Михайло Дейнега.


“Я завжди захоплююся й надихаюся творчістю Володимира, його індивідуальним, авторським баченням. Радію, коли разом потрапляємо на пленер, адже він – мій брат по духу. Гарна колористика, робота з композиціями – це все надзвичайно імпонує. Тішуся, що завітав із виставкою до Хуста, адже часто бачу у соцмережах про відкриття його експозицій у Львові, Франківську, Коломиї, тож приємно, що відтепер і у моєму рідному місті відбувається така гарна подія. Натхнення й подальших творчих успіхів!” – побажав митець Сергій Галай.

Виставка триватиме протягом місяця, тож усі бажаючі мають чудову нагоду насолодитися творчістю талановитого Володимира Сандюка.

Богдана КЛЕКНЕР.

Коментарі
  1. Wow that was strange. I just wrote an very long comment
    but after I clicked submit my comment didn’t
    show up. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Regardless,
    just wanted to say excellent blog!

    Review my web-site: Cheapest eBooks Store

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.