Вісник Хустщини

Закарпатська область,
м.Хуст
Сьогодні:
Вівторок, 19 Березня
icon clock04.06.2022
icon eye629
Новини

Акція “Ніколи вже…”: в пам`ять про дітей, які загинули під час російсько-української війни

1 червня – Міжнародний день захисту дітей, та, на превеликий жаль, це свято набуло нового, холодного і сірого забарвлення у теплі літні дні. Споконвіку вважалося, що маленька дитяча душа – невинна, погляд світлий, помисли чисті, що вустами дитяти говорить істина; для кожної мами й тата її чадо – це надія на щасливе майбутнє, це відображення її любові й опіки. Прикро, що ранок 24 лютого забрав так багато світлих промінців від нас і зробив їх ангеликами на небесах. Вони не встигли отримати всю мамину любов, бабусину ласку, почути батькові поради, зібрати ранець у школу, вступити у ВУЗ, покохати, знайти друзів і просто зуміти насолоджуватися життям. Війна жорстоко забрала невинні душі, і єдине, що ми можемо зробити – це вшанувати їхню пам’ять і зуміти зробити все те, про що мріяли б вони, бути достойними цього дару – життя, і кожного дня, прокидаючись вранці, думати, що ми можемо зробити для рідної України. Пробачте нам, що не захистили, молимося за вас і знаємо, що тепер ви закриваєте своїми долоньками над нами небо.


4 червня – День вшанування пам’яті дітей, загиблих внаслідок російської агресії.
З цього приводу у фоє Хустської СШ I-III ст. №3 було розміщено композицію “Ангелик”, що символізує чисті душі невинно убієних дітей під час російської агресії, кількість квіток відповідає кількості дітей, які загинули на даний час в Україні від рук окупанта.
Протягом тижня ми запрошували доєднатися до акції “Ніколи вже…” , де учителі разом з учнями змогли віддати шану пам’яті, а також змогли принести декілька м’яких іграшок (невеликі, десь розміру долоні) та звісно запалити свічку.


Також класними керівниками було проведено години пам‘яті у 1-11 класах, де разом з учнями вони згадували про невинних жертв цієї жорстокої, а разом з тим героїчної війни, яка триває вже так довго. Вже 100 днів пройшло з того ранку, коли ми дізналися, що нашу країну планують завоювати за 3 дні. 100 днів героїчного спротиву та боротьби. Не знаємо, скільки ще війна триватиме, але впевнені – попереду краще майбутнє та, безсумнівно, наша перемога!


Тетяна ЮРИНЕЦЬ.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.