Вісник Хустщини

Закарпатська область,
м.Хуст
Сьогодні:
Вівторок, 19 Березня
icon clock02.11.2021
icon eye384
Новини

35 мішків сміття зібрали хустські ліцеїсти на березі річки

За дві години – понад 35 великих мішків зі сміттям. Саме стільки різного непотребу зібрали учні Хустського професійного ліцею сфери послуг під час екоакції – прибирання одного із найулюбленіших місць літнього відпочинку хустян – узбережжя річки Ріка.

Ініціювали екоакцію заступниця директора з навчально-виховної роботи Хустського професійного ліцею сфери послуг Мар`яна Лукашенко та учнівське самоврядування освітнього закладу. “Озброївшись” мішками та рукавичками, свідома молодь жваво взялася за прибирання території.

“Це не перша наша екоакція. Подібні заходи проводимо з 2019 року. До прикладу, ми відійшли від традиції проведення урочистих лінійок, а натомість ініціюємо екоакції. Так, минулоріч на 1 вересня організували прибирання території Хустському замку. До того, у Міжнародний день чистих берегів прибирали узбережжя річки, так званий “старий пляж”. Закликаємо всіх небайдужих долучатися й зробити хоч маленький внесок у покращення довкілля”, – розповіла пані Мар`яна.

За підтримкою в організації потрібної справи студенти звернулися до   начальника управління культури, молоді та спорту Хустської міської ради Віталія Русина, на рахунку якого вже чимало подібних екоініціатив.

“На жаль, у нашому суспільстві ще досить низька культура поводження з побутовими відходами. Ця акція не пропагує прибирання як таке, а має на меті донести до людей інформацію, що не потрібно смітити, забруднювати довкілля. Учасники акції – не прибиральники, це молоді люди, які турбуються про нашу екологію, хочуть, щоб і у майбутньому нам було де відпочивати, щоб ми мали охайні та затишні зони відпочинку. Тут нема нічого складного, просто потрібно любити свій край”, – переконаний пан Віталій.

Передувала екоакції зарядка від тренерів місцевого тренажерного клубу “Dream Gym”, які теж активно долучилися до доброї справи, дотримуючись думки, що фізичні активності підбадьорюють та налаштовують на потрібний лад.

“Мені боляче бачити ось такі наслідки чиїхось “відпочинків”. Не розумію, як можна настільки не любити рідну землю, щоб засмічувати її. Серед того, що знаходимо, переважно пластикові та скляні пляшки, багато целофану, маски, обгортки”, – ділиться гіркими роздумами учениця Світлана.

Як стверджують організатори, подібні акції – це нагадування про дисципліну та особисту відповідальність кожного. Адже кожен із нас любить відпочивати на природі, і приємно, коли довкола все чисто. Та водночас далеко не всі залишають після себе порядок. Тож потрібно цей менталітет на кшталт “А після мене хай і трава не росте” викорінювати й нарешті усвідомити, у якому благодатному краї ми живемо.

 Тож стежте за анонсами й активно долучайтеся до екоакцій!

Богдана КЛЕКНЕР.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.